Anmeldung für Sportkurse (English version below)

Besserer Service für unsere sportinteressierten externen Kursbucher:

• Achtung NEU!                                    Externe Interessenten können sich ab dem Sommersemester 2018 ebenfalls ONLINE einschreiben. Die Online-Einschreibung für die dann noch verfügbaren Plätze startet Mi., 11.04.2018, 10 Uhr.

• Vor der Buchung eines Kurses        müssen externe Interessenten die "Mitgliedschaft im Verein zur Förderung des Hochschulsports e.V." online buchen. Erst danach ist eine Online-Buchung eines Kurses möglich.

*Der ausgedruckte Nachweis der Anmeldung für den Förderverein und den Kurs / oder Treffs gelten als Zugangsbelege und Nachweis zur berechtigten Kursteilnahme.

Bitte lesen Sie dazu auch unter Förderverein - INFORMATIONEN -

.............................................................................................................................................................

Freie Kursplätze können Sie im aktuellen Kursprogramm einzusehen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ENGLISH VERSION

Course registration

• External participants can also register online from the summer semester 2018 onwards. Online enrolment for the remaining spaces starts on Wednesday 11 April 2018 at 10 a.m.

• Prior to booking a course, external participants must acquire membership of the Association for the Promotion of University Sports at the University of Leipzig (Friends' Association) online. Booking a course online is only possible for association members.
*Printed proof of registration for the Friends' Association and the course or meeting shall serve as proof of admission to the association and as the entitlement to participate in the respective course.

Association and membership

The Association for the Promotion of University Sports at the University of Leipzig (Friends’ Association) organises sports and sports-related cultural events and activities in conjunction with and as a supplement to university sports courses. In addition, membership of the Friends' Association entitles students or employees of the university, together with their relatives, friends and acquaintances, etc. who are otherwise not eligible to participate in university sports courses, to join in the sporting activities on offer.  Membership of the Friends' Association must be acquired prior to participation in the sporting and exercise activities.

Membership fee:
36.00 EUR per semester (incl. subsequent semester break) plus respective course fee for guests or flat-rate meeting fee of 10.00 EUR per sport

Reduced membership fee:
24.00 EUR (children, trainees, students of other universities, unemployed individuals, pensioners (proof required)) plus respective course fee for guests or flat-rate meeting fee of 10.00 EUR per sport

Short-term membership in the semester break:
15.00 EUR (reduced fee 12.00 EUR) plus respective course fee for guests or flat-rate meeting fee of 10.00 EUR per sport

Our bank details:

Verein zur Förderung des Hochschulsports Leipzig

BIC:   BYLADEM1001

Contact:
Association secretary: Petra Baier

Jahnallee 59, Haus 1 | tel.: 0341 (0)97 30 325, email: fvhs@uni-leipzig.de
The office is located in room H 123 (Pausenhalle Süd, next to the main lecture hall).